Wellicht het meest bekende merk van RaceStoelen. Het Nederlandse PlaySeat uit Doetinchem. PlaySeat levert racestoelen in verschillende prijsklasses. De naar belangrijkste modellen hebben wij geselecteerd.


challenge

De PlaySeat challenge is een RaceStoel welke ideaal is voor iedereen die de stoel indien deze niet gebruikt wil opruimen. De stoel is opvouwbaar en neemt dus minder ruimte in waardoor deze makkelijker als andere stoelen is weg te bergen. Hoewel iets minder stevig als andere stoelen, werkt deze uitermate goed als het wegbergen erg belangrijk is. Hij zit comfortabel en is voor een dergelijke constructie redelijk stevig. Klik op de foto of knop voor meer info.

evolution

De PlaySeat evolution, wellicht het meest bekende model van PlaySeat. Met een scherpe instapprijs wordt deze dan ook veel gebruikt. De stoel is uit te breiden met extra accesoires zoals een 'seat-slider' zodat je net als in een echte auto jij je stoel naar voren of achteren kan schuiven door middel van een hendel onder de stoel. Met de accesoire 'gear shift holder pro' kun je daarnaast een shifter/versnellingspook monteren. Punten van aandacht van deze stoel zijn de steun waar je je stuur om bevestigd. Deze loopt in het midden naar boven, waardoor je benen langs beide kanten lopen. Hierdoor kan het gebeuren dat je lastiger bij je pedalen kan komen, het wil weleens in de weg zitten. Daarnaast is de houder voor pedalen wat minder stevig. Indien je gebruik maakt van duurdere pedalensets met bijvoorbeeld een load-cell of brake-mod, kan deze wat doorzakken bij hard remmen/drukken op je pedalen. Klik op de foto of knop voor meer info.


revolution

De PlaySeat revolution is vergelijkbaar met de evolution. Het grootste verschil zit hem erin hoe het stuur gemonteerd zit op het frame. In plaats van de metalen steun die vanuit het midden van het frame omhoog komt, is dat bij deze gemonteerd schuin vanuit de stoel. Dit zorgt ervoor dat je minder last hebt van de steun tussen je benen ten opzichte van je pedalen. Je zult je rem beter kunnen bereiken. Er zit wel iets meer 'flex' in deze variant. Vooral bij sterkere FFB sturen zal daar iets meer beweging inzitten met deze constructie. Klik op de foto of knop voor meer info.

Playseat f1

De PlaySeat F1 is een RaceStoel waarop je echt in een Formule 1 houding 'ligt'. De stoel is ook wel bekend van Max Verstappen, waarvan bekend is dat hij deze thuis ook wel gebruikt. Deze stoel is dan ook vooral interessant als je voornamelijk aan Formule-races deelneemt. Klik op de foto of knop voor meer info.sensation pro

De PlaySeat Sensation Pro. Het topmodel van PlaySeat voor de gevorderde en serieuzere SimRacer. Gemaakt van de beste materialen. Je zit laag in deze stoel. Het frame is enorm stevig, er is geen 'flex' te bekennen. Een echte racekuip. Met deze rig benader je de realiteit. Daarnaast is er een monitor-steun beschikbaar voor deze stoel, zodat je de monitor direct op het frame kunt monteren zodat je cockpit helemaal af is. Klik op de foto of knop voor meer info.