Thrustmaster stuurtjes zijn populair. Voor zowel voor starters die wellicht nog niet direct naar de duurdere systemen willen gaan of mensen die met een beperkter budget zitten, alsook voor mensen die op zoek zijn naar uitgebreidere sturen heeft Thrustmaster een aantal hele mooie producten. De meeste servo's maken gebruik van het Belt-Drive systeem voor de Force Feedback. Uitzonderingen zijn de T80, de instapper van Thrustmaster. Dit model is erg goedkoop, maar maakt helemaal geen gebruik van Force Feedback. Daarnaast hebben ze de T150RS [en de T150RS PRO] welke gebruik maken van een combinatie van Belt-Drive en Gear-Drive. Thrustmaster biedt daarnaast een aantal uitbreidingsmogelijkheden. Dit noemt men ook wel het 'ECO-Systeem' waarmee je met 'ADD-ONS' je systeem kan uitbreiden. Ofwel met betere pedalen, een shifter [schakelpook] ofwel met andere losse stuurtjes welke je gemakkelijk kunt verwisselen op de servo.

 

De modellen die wij hier beschrijven zijn geschikt voor PS4 en/of PC. Van de meeste varianten zijn ook versies beschikbaar voor de Xbox en PC. Deze worden aangeduid als TMX of TX in de typenummers.

 

Voor meer info over de soorten Force Feedback systemen en algemene info over stuurtjes en pedalen [zoals met brake-mod] klik je op de knop hieronder.


t80

De T80 is de absolute instapper van Thrustmaster. Een hele lage instapprijs, echter heeft dit stuur geen motor en dus geen Force Feedback. Dit betekent dus dat je geen gevoel krijgt in wat de auto doet, het stuur werkt in principe met een soort elastiek wat enige tegendruk moet nabootsen. Als je iets zoekt als instap-systeem voor een lager bedrag, adviseren wij naar de T150RS te kijken, deze biedt wel FFB voor een scherpe prijs. Klik op de foto of knop voor meer info.

T150RS

De T150RS van Thrustmaster is een fantastische instapper voor de beginner en mensen met een beperkt budget. Door de combinatie van een Belt-Drive en Gear-Drive motor biedt dit stuur aardige Force Feedback. Bij dit stuur wordt een set pedalen geleverd met een gas- en rempedaal. Wil je graag naar een set waarbij zowel een koppelingspedaal alsook een brake-mod meegeleverd wordt, kijk eens naar de T150RS PRO. Officieel PS4 gecertificeerd en geschikt voor PC. Klik op de foto of knop voor meer info.T150RS PRO

Dit pakket bestaat uit de T150RS, echter in plaats van de pedalenset met alleen een gas- en rempedaal, wordt deze geleverd met de T3PA pedalenset. Deze is uitgevoerd met metalen platen op de pedalen, een koppelingspedaal en een brake-mod voor de rem wat zorgt voor meer gevoel/tegendruk in het rempedaal. Met de T3PA pedalenset is het wat ons betreft dan ook waard om voor dit pakket te kiezen in plaats van de standaard T150RS. Officieel PS4 gecertificeerd en geschikt voor PC. Klik op de foto of knop voor meer info.

T300RS

De T300RS is wellicht een van de meest populaire modellen op dit moment van Thrustmaster. Officieel PS4 gecertificeerd en geschikt voor PC. Het systeem is uitgevoerd met een Belt-Drive motor. Dit gaat daarnaast ook nog eens om een 'Brushless' motor, ofwel zonder koolborstels. Dit komt ten goede aan de details en 'smoothheid' van het stuur. Er is door het gemis van deze borstels minder mechanisch verlies want de motor draait soepeler (minder wrijving). Daarnaast is het stuur afneembaar van de servo waardoor je ook andere stuurtjes van Thrustmaster kan aanschaffen en monteren, zoals het Ferrari F1 stuur. Klik op de foto of knop voor meer info.T500RS

De T500RS gaat al iets langer mee. Een beproefd systeem. Vaak wordt er getwijfeld tussen de T500RS en de T300RS. De T500RS wordt geleverd met een 'Gran Turismo' branded stuur. Ook bij dit systeem kun je net als de T300RS het stuur demonteren van de servo en vervangen door een van de los verkrijgbare Thrustmaster sturen. Een belangrijk verschil is dat de schakelflippers standaard gemonteerd zitten op de servo in plaats van op het stuur. Deze zijn wel te verwijderen en als je een nieuw racestuur aanschaft dan heb je ze op het stuur zitten. Voordeel hiervan is dat dan de schakelflippers meedraaien met het stuur. De T500RS wordt daarnaast geleverd met een van de beste pedalen-sets van Thrustmaster, helemaal van metaal en deze is om te bouwen van F1-stijl naar GT-stijl. De belangrijkste verschillen in de servo zijn dat de T500RS is uitgevoerd met een sterkere motor, echter wel met koolborstels. Hierdoor is de T500RS iets minder gedetailleerd maar wel krachtiger in de FFB. Daarnaast is de T500RS niet een gecertificeerd stuur voor de PS4. Het stuur werkt wel in de meeste games [indien de ontwikkelaar van de game ondersteuning biedt], echter in de menu's van de PS4 zelf dien je nog steeds je controller te gebruiken. Klik op de foto voor meer info.

TS-PC Racer

De TS-PC RACER is zoals de naam ook doet vermoeden, een systeem dat alleen op de PC werkt. Dit systeem is NIET geschikt voor de PS4/Xbox. Een van de nieuwste producten van Thrustmaster. Het gebruikt een sterkere Brushless Belt-Drive motor. Hiermee brengt het het beste van de T500RS en de T300RS samen. Geleverd met een nieuw model stuur welke ook demontabel is voor andere sturen. Daarnaast wordt hij in het afgebeelde pakket geleverd met de T3PA pedalen met Brake-Mod. Voor gebruikers van op de PC is dit op dit moment het beste Thrustmaster stuur verkrijgbaar.Klik op de foto of knop voor meer info.TS-XW Racer sparco P310

thrustmaster ts-xw racer sparco p310 , aanbieding, korting, simrace stuur

De TS-XW Sparco is gebaseerd op de PS-PC racer. Echter wordt deze geleverd met een replica Sparco-stuur en is hij naast de PC ook geschikt voor de XBOX one. Klik op de foto voor meer info.

T-GT Racing

De T-GT is ontwikkeld in samenwerking met Polyphony voor Gran Turismo Sport. Hierdoor bevat dit stuur een aantal technieken welke exclusief gebruikt worden bij Gran Turismo Sport [het stuur werkt wel met andere games]. Dit stuur maakt gebruik van een Brushless Belt-Drive motor. De meegeleverde pedalen zijn vergelijkbaar met de T3PA, echter met een ander model voetplaatjes. Klik op de foto voor meer info.