OVER DC-SIMRACING


DC-SimRacing werd eind 2016 opgericht en begin 2017 startte de eerste competitie waarbij we reden met Project Cars op de PlayStation 4. Al snel groeide het aantal leden en begon DC-SimRacing ook competities te organiseren met Assetto Corsa en F1 2017 op de PlayStation 4.

 

Na de lancering van Gran Turismo Sport hebben we ook deze populaire racegame opgepakt en begin 2018 zijn we gestart met het organiseren van leagues en competities op de PC. We startten succesvol met RaceRoom, en er kwam al snel vraag naar andere simulatie-software. Dit heeft erin geresulteerd dat we naast RaceRoom inmiddels ook met andere racing-sims competities organiseren.


Naast de online-competities organiseren wij zo nu en dan ook special events. Dit kunnen zowel online-events alsook competities en/of bijeenkomsten op locatie zijn.

 

Door middel van het forum waarop alle informatie met betrekking tot de competities en andere organisatorische informatie wordt geplaatst en daarnaast Discord voor de algemene communicatie is er inmiddels een gezellige en levendige community ontstaan binnen DC-SimRacing.


Iedereen uit de Benelux [Nederlands sprekend] is welkom bij DC-SimRacing. Onze leden zijn enorm divers. Leeftijden variëren momenteel van 9 [met begeleiding] tot in de 60. Daarnaast zitten er erg snelle rijders tussen, maar zeker ook beginners en alles daartussenin. We hebben leden die vanuit hobby simracen, maar ook leden die naast de simulator in het echt racen. Velen zijn ook bereid mekaar verder te helpen. 


Sinds de oprichting van DC-SimRacing hebben we met meerdere partijen op verschillende manieren samen gewerkt. DC-SimRacing staat altijd open voor nieuwe samenwerkingen en ideeen met [nieuwe] partners. Indien u interesse heeft neem dan gerust contact op via het contactformulier.